Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1050 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Casus: Een onconventionele aanpak van ingroeiende nagels

Wat doe je als je al van alles hebt geprobeerd om ingroeiende nagels aan te pakken en geen enkele methode leidt tot een positief en pijnvrij resultaat? Dan grijp je soms, uiteraard voorzichtig en met beleid, naar een wat meer onconventionele methode. Medisch pedicure Juliette Aalders vond zo’n betwiste maar doeltreffende werkwijze. Tot grote vreugde van haar cliënt.

Vraag & Antwoord: Wel of geen dwangnagel?

Vraag: “Een cliënt van 19 jaar heeft sinds ongeveer een jaar een soort dwangnageltje op de nagel van de hallux rechts. Het nageltje ligt plat op de bestaande nagel. Het roze gedeelte is zacht en de uitloop iets verhoornd, net als bij de vorming van een nieuwe nagel. Ook loopt er een diepe groef in de lengterichting van de nagel. Het nageltje is in de loop van de tijd gegroeid. Het doet geen pijn. Mijn cliënte heeft zich niet gestoten of iets op de nagel gekregen. Ze slikt nu wel medicijnen, maar toen het extra nageltje ontstond niet, dus mijns inziens heeft medicatie er geen invloed op. Is dit nu inderdaad een dwangnageltje of is het toch iets anders. En hoe kan zoiets ontstaan?”

Voeten graadmeter multiple sclerose – De neuroloog ziet veel aan de voeten van MS-patiënten

Veel mensen hebben bij de ziekte MS het beeld van een patiënt in een rolstoel. Maar de ziekte heeft veel meer uitingsvormen: zo kan de MS-patiënt last krijgen van gevoelsstoornissen, geheugenverlies en oogproblemen. Neuroloog Stephan Frequin vertelt alles over de ziekte én de belangrijke rol van voetverzorging bij patiënten met MS.

Een kleine praktijk optimaal inrichten

Stel, u heeft alleen een kleine ruimte ter beschikking om uw pedicurepraktijk te vestigen. Hoe richt u dit vertrek dan zo praktisch en prettig mogelijk in? Hoe kunt u de optische beleving van de ruimte positief beïnvloeden? Welke aanpassingen leveren winst op en wat zijn de valkuilen? Interieurvormgever Ingrid Gommers ontwierp twee praktijkinrichtingen en geeft praktische adviezen.

Column Bernadet: Adieu Cas!

Wow, weer een pensionado erbij! Eind deze maand trekt ProVoet-directeur Cas van Groes de pedicurebranchedeur voorgoed achter zich dicht. Aanleiding voor een afscheidswoordje!

Op bezoek bij Marianne Don, Anita Hornstra en Atske Quelle: ‘Erkenning is niet vanzelfsprekend’

Pedicures verdienen erkenning voor hun kennis en vakmanschap. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Die moeten ze afdwingen door te zorgen voor een professionele aanpak én uitstraling. “Deel een praktijk met collega’s en werk samen op één locatie met andere voetzorgspecialisten en paramedici”, adviseren Marianne Don, Anita Hornstra en Atske Quelle.

Voorwoord: De handen ineen

In deze Podopost staat een mooi voorbeeld van hoe een aantal pedicures bewust de samenwerking met elkaar heeft opgezocht om gezamenlijk een aantal praktijk te draaien. Ze vragen zich af waarom ze dit niet veel eerder hebben gedaan, want samen blijken ze tot zo veel meer in staat dan ieder voor zich. Ook op het gebied van investeringen.

Softbalster Maxime van Dalen: ‘Ik loop altijd op mijn zooltjes’

Maxime van Dalen speelt softbal op het hoogste niveau, in de golden league en bij Oranje. Haar instabiele enkels maken haar blessuregevoelig. Ze zweert daarom bij haar orthopedische zooltjes. “Ik moest er ontzettend aan wennen, maar nu draag ik ze altijd, ook buiten het sporten. Ik sta en loop steviger.”

De voorwaarden moet de cliënt kennen

Pedicures die zijn aangesloten bij ProVoet vallen ook onder de Geschillencommissie Uiterlijke Verzorging. Dat betekent dat de pedicures zich moeten houden aan een aantal algemene voorwaarden (AV). De AV geeft cliënt en pedicure duidelijkheid over de afspraken waaraan de behandeling moet voldoen. Voorwaarde is dat de cliënt voor de behandeling akkoord gaat met die voorwaarden.

Column Tineke: Opleidingen

“De opleiding tot pedicure wordt in Nederland op heel veel verschillende manieren gegeven. Wat ik zie, is dat dat schooljaar nogal eens van lengte wisselt. Als de leerlingen eind september beginnen en ze doen al begin april examen, dan is dat wel een heel kort schooljaar. Het gebeurt. De meeste opleidingsinstituten kiezen er voor om eind september te starten en dan half juni het laatste examen af te nemen.

Verfijn de zoekresultaten

  • Tags

    • Toon meer