Annemie Galimont krijgt in haar spreekkamer regelmatig vragen van haar patiënten in hoeverre ze rekening moeten houden met wat ze eten. “Mag ik nog wel zuivel?” “Wat doet suiker met mijn psoriasis?” “Welke supplementen helpen écht?” Het zijn vragen of opmerkingen die pedicures ook horen van de cliënten in hun behandelstoel. Om je daarin te ondersteunen geeft ze deze korte, online nascholing over voeding, leefstijl en de huid. Ze kondigt aan: “We duiken samen in de feiten, de fabels én de nuances – en bespreken wat leefstijl en voeding echt kunnen betekenen binnen dermatologische zorg.”
Nieuwe richtlijn
Galimont gaat daarbij uit van de nieuwe richtlijn ‘Voeding en leefstijl bij huidziekten’, die de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie eind dit jaar publiceert. Ze geeft daarbij antwoord op onder meer de vragen:
- Heeft voeding impact bij eczeem, acne of psoriasis?
- Wat weten we over suiker, zuivel, gluten en inflammatie?
- Is suppletie verstandig – of juist risicovol?
- Hoe voer je hierover een eerlijk gesprek met je patiënt?
- En welke leefstijlinterventies hebben echt effect?
Praktisch
- Datum: dinsdag 30 september 2025, 19.30 – 20.30 uur.
- Online via Microsoft Teams Live, inclusief live Q&A.
- Deelname: gratis, geen accreditatie.
- Aanmelden.