Home Zoek
Geef een zoekterm op ( 1063 resultaten )
Verfijn zoekresultaten
AchtergrondVoetzorg algemeen
‘Geef ze de keuze en gebruik humor’
Voetverzorging is waarschijnlijk een van de láátste dingen waar pubers mee bezig willen zijn. Toch kan goede voorlichting hierover een hoop ellende voorkomen. Hoe dring je als pedicure tot tieners door? “Een beetje humor helpt altijd.”
ColumnOndernemen
Column Bernadet: Pluk de (oude) dag!
"Een kennis van mij heeft uitgezaaide borstkanker. Zevenenvijftig jaar. Na jarenlange ellende gaat ze nu ineens snel achteruit. Uitbehandeld, terminaal. Een neef hoorde verleden week dat hij longkanker heeft. Hij start met een loodzwaar behandeltraject. Achtenzestig jaar. De zus van mijn buurvrouw heeft de diagnose alzheimer gekregen. Drieënzestig jaar. Diep triest allemaal.
MagazineOndernemen
‘Jippie, nóg een pedicure in mijn straat?!’
Waarschijnlijk ben je niet zo blij als meerdere pedicures zich in jouw buurt vestigen. Want dat betekent méér concurrentie. Toch biedt dit ook kansen. Goed kijken hoe collega’s hun praktijk promoten, brengt je op nieuwe ideeën voor jouw eigen praktijk. En onderzoeken waar jijzelf in uitblinkt, leidt tot verrassende inzichten.
AchtergrondDermatologie
‘Voetproblemen laten ze vaak op hun beloop’
Als een kind in de puberteit komt, verliezen de ouders het overzicht op hoe het zijn lichaam verzorgt. Gebrekkige verzorging kan op alle mogelijke manieren gevolgen hebben, ook voor de voeten. Dermatoloog Menno Gaastra zet op een rij wat de belangrijkste voetproblemen zijn die zich in de tienerleeftijd kunnen voordoen.
MagazineOndernemen
‘Onze gelijkwaardigheid is belangrijk’
Professionaliteit, zakelijkheid, gelijkwaardigheid en vertrouwen. Deze vier elementen vormen het fundament van pedicurepraktijk voetzorg Levendaal in Leiden. De praktijk draait met een drie-eenheid, met één pedicure-eigenaar en twee freelance pedicures. Er heerst nadrukkelijk geen gezagsverhouding. Maar er liggen wel zakelijke afspraken vast. Gelijkwaardigheid staat immers niet gelijk aan vrijblijvendheid. “We runnen wel een bedrijf!”
Voorwoord: Botox
Voor de meeste pedicurepraktijken zullen tieners niet de grootste doelgroep zijn. Wie tieners in de praktijk heeft, weet dat zij eigen specifieke voetproblemen hebben. En ook de omgang met tieners kan anders zijn dan met volwassenen. De uitdaging is om een manier te vinden waarop jouw advies toch bij de jongere binnenkomt. Aan beide onderwerpen besteden we aandacht in deze uitgave. Dat zweetvoeten bij deze doelgroep veelvuldig voorkomen, is bekend. Wat wellicht minder bekend is, is dat een van de behandelopties het inspuiten van botox is. Dermatoloog Menno Gaastra vermeldt dat ook in deze uitgave.
AchtergrondMedische voetzorg
Oncologische voetzorg nader bekeken
In Podopost nr. 1 besteedden we in de casus aandacht aan oncologische voetverzorging. De redactie werd erop gewezen dat deze casus op sommige punten onduidelijk is en enkele onvolkomenheden bevat. Daarom hebben we Karlien Bongers gevraagd om in onderstaand artikel dieper in te gaan op de oncologische voetzorg.
KlanttevredenheidVoetzorg algemeen
‘Ik was meteen tevreden over de ruimte en de hygiëne’
Hoe krijg en houd je klanten in de praktijk? Wat vinden zij belangrijk en wat zijn afknappers? Podopost vraagt willekeurige cliënten naar de reden van hun keuze voor een bepaalde praktijk. Ditmaal Monique Kemperman uit Leiden. “Als de praktijkruimte te klein is, voel ik me opgesloten. Dan wil ik weg.”
Leren van elkaars expertise
Samenwerken, elkaar versterken en de klant een totaalplaatje bieden. Dat was het idee van de Zwolse ondernemer Roel Walgien toen hij Steunenberg Schoenen overnam, een schoenenspeciaalzaak in Holten. Inmiddels heeft hij ervoor gezorgd dat hij alle specialisten onder hetzelfde dak als zijn schoenenspeciaalzaak heeft; de pedicure, de podotherapeut én de orthopedisch schoenmaker.
‘Soms is de pedicure de enige die de cliënt nog vertrouwt’
Het aantal meldingen van ouderenmishandeling stijgt al jaren. Sinds dit jaar is de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling aangescherpt. Welke rol heb je als pedicure bij het melden? Op welke signalen kun je letten, en wat kan je doen als je je geen raad weet met een niet-pluisgevoel?